Friday, June 18, 2010

Βρείτε τη φόρμα σας σε 10 ημέρες!






Δεν αρκεί να πηγαίνετε τακτικά στο γυμναστήριο. Το πιο σημαντικό είναι να κάνετε το σωστό συνδυασμό και αλληλουχία ασκήσεων.
Για να γίνετε πιο αποτελεσματικές στην προπόνησή σας ακολουθήστε τις εξής συμβουλές.
- Προτιμήστε ασκήσεις που κινούν πολλές αρθρώσεις. Κινήσεις που αναγκάζουν το σώμα σας να αλλάζει πολλές γωνίες στις αρθρώσεις είναι πολύ πιο αποτελεσματικές. Πάρτε για παράδειγμα το βαθύ κάθισμα και σκεφτείτε πόσα σημεία λυγίζετε κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης.
- Συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας αναπηδήσεις με σχοινάκι ή επιτόπιες χωρίς, για 30-60 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σετ των άλλων ασκήσεων, για να αυξήσετε τις καύσεις θερμίδων σε όλη τη διάρκεια. Γνωρίζετε ότι ανά λεπτό με το σχοινάκι μπορείτε να κάψετε 20 θερμίδες;
- Αντί για διάδρομο προτιμήστε 30 λεπτά με ελλειπτικό μηχάνημα. Αυτό γυμνάζει παράλληλα για τους γλουτούς και τα χέρια.
- Κάντε stretching καθημερινά, πριν και μετά τη γυμναστική σας. Θα βελτιώσει την ελαστικότητα και την απόδοσή σας, καθώς σας βοηθάει να υιοθετήσετε μεγαλύτερο εύρος ασκήσεων. Παράλληλα καταπολεμά το stress και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος.
- Προγραμματίστε να κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά γυμναστική καθημερινά. Αν δεν προλαβαίνετε άλλη ώρα να πάτε γυμναστήριο, να πάτε νωρίς το πρωί.
Πηγή: www.bloglife.gr

No comments:

Post a Comment